Kuvituskuva Limingan Vesihuollon nettisivujen Laskutus-alasivulla. Kuvassa rauhallinen näkymä vehreästä puromaisemasta.

Laskutus

Vesilaskutus

Vesilaskut lähetetään etäluettavien mittareiden osalta ajantasaisesti tasauslaskuna joka kk, joka toinen kk tai joka kolmas kk riippuen laskun suuruudesta, samalla laskutetaan perusmaksut. Jos mittari pysähtyy, niin kulutus laskutetaan arviolla edellisten kuukausien kulutuksen perusteella.

Jos laskutetaan vain  perusmaksut ja pieni kulutus, esim. kesämökit, niin laskutus tapahtuu kaksi kertaa vuodessa kesä- ja  joulukuussa sekä etäluettavien mittareiden että arviolaskutuksen käyttöpaikkojen osalta.

Laskutamme arviolaskut 6 kertaa vuodessa käyttö- ja perusmaksujen osalta.

Arviolaskutusjaksot ovat:

  1. 1.1.–28.2., laskutus helmikuun alussa
  2. 1.3.–30.4., laskutus huhtikuun alussa
  3. 1.5.–30.6., laskutus kesäkuun alussa
  4. 1.7.–31.8., laskutus elokuun alussa
  5. 1.9.–31.10., laskutus lokakuun alussa 
  6. 1.11.–31.12., laskutus joulukuun alussa 

Joulu-, helmi-, huhti-, kesä- ja elokuun lopussa erääntyvät laskut ovat edellisen vuoden vedenkulutukseen perustuvia arviolaskuja ja mittarien lukuun perustuva tasauslaskutus suoritetaan lokakuun lopussa. Vesimittarilukeman ilmoittaminen on tärkeää, jotta laskutus perustuu todelliseen kulutukseen.

Arviolaskutus perustuu vanhoilla kuluttajilla aina edelliseen kulutukseen. Uusien liittyjien kohdalla kulutus arvioidaan henkilöluvun mukaan.

SÄHKÖINEN LASKU TAI SÄHKÖINEN JAKELU

Lähetämme laskut CGI:n tulostuspalvelun kautta. E-lasku on ekologinen ja tietoturvallinen vaihtoehto paperilaskulle. Voit vastaanottaa Limingan Vesihuolto Oy:ltä vesilaskut suoraan verkkopankkiisi e-laskuna ja voit ottaa käyttöön myös automaattimaksatuksen. Vesilaskun näköislaskun voit avata e-laskupalvelussa. Tutustu oman pankkisi e-laskupalveluun ja tilaa e-lasku omaan verkkopankkiisi. Valitse laskuttajaluettelosta Limingan Vesihuolto Oy. Voimme myös lähettää vesilaskut sähköpostiisi, ilmoita sähköpostiosoitteeseen laskutus@liminganvesihuolto.fi asiakasnumero, käyttöpaikan osoite ja sähköpostiosoite, jos haluat laskun sähköpostiisi.

Yritysasiakkaille voimme lähettää vesilaskun sähköisesti verkkolaskuna. Lähetä vesilaskutuksemme sähköpostiin laskutus@liminganvesihuolto.fi seuraavat tiedot verkkolaskupalvelua varten: 

  • Yrityksen nimi, asiakasnumero ja käyttöpaikan osoite
  • Yrityksen verkkolaskuosoite ja operaattorin tunnus
  • Yhteyshenkilön nimi ja puhelinnumero