Kuvituskuva Limingan Vesihuollon nettisivujen Lukemailmoitus-alasivulla. Kuvassa vesihuoltoon liittyvää putkistoa sekä painemittari.

Lukemailmoitus

VESIMITTARIN LUKU

Vesimittari mittaa kiinteistön vedenkulutuksen. Vesimittaria kannattaa seurata ainakin laskutuskuukauden lopussa ja verrata vesimittarin lukemaa vesilaskun arvioituun lukemaan. Samalla on hyvä tarkastella, ettei mittari pyöri, kun kiinteistön vesipisteet ovat suljettuna. Näin voidaan havaita mahdolliset putkistojen ja vesipisteiden vuodot.

Vesitili-palvelussa asiakas voi antaa vesimittarin lukeman ja seurata omaa vedenkulutusta. Vesitilin löydät myös osoitteesta https://vesitili.fi/liminka, tai painamalla sivun lopussa olevaa kohtaa VESITILI-LIMINKA.

Jos mittaria ei pääse lukemaan suoralla näköyhteydellä, voi mittarin näytöstä ottaa valokuvan esim. kamerakännykällä. Mikäli kuluttaja ei pysty itse lukemaan mittariaan, hänen tulee ilmoittaa asiasta vesihuoltolaitokselle.

Vesitili-palvelun käyttöä varten tarvitset vesilaskustasi seuraavat tiedot:

1) Asiakasnumero

2) Käyttöpaikan numero

Vesimittarilukema ilmoitetaan täysinä kuutiometreinä (m³). Vesimittarissa olevat mustat lukemat tai mustalla pohjalla olevat lukemat ovat täysiä kuutiota, joten ne ilmoitetaan. Litrat näkyvät punaisella lukemalla, punaisia lukemia ei tarvitse ilmoittaa. Jos lukeman ilmoittamisessa on epäselvyyttä, voit ilmoittaa koko numerosarjan etunollineen.

Vesimittarin lukema ilmoitetaan ilman välimerkkejä. Huomaa, että mustalla olevat täydet kuutiolukemat ilmoitetaan. Mittareita on sekä viisinumeroisia että neljänumeroisia.

VESITILI-LIMINKA