TIEDOTE MAHDOLLISISTA SÄHKÖKATKOISTA

Vesihuoltolaitos on varautunut sähkökatkoihin – myös kotitalouksien kannattaa varautua. Vaikka vesilaitos on varautunut häiriötilanteisiin, on vedenkäyttäjien hyvä tehdä myös omaa varautumista. Tästä syystä olemme koonneet ohjeita mahdollisten alueellisten sähkökatkojen varalle. Lataa ohjeet tästä.

Lyhyt sähkökatko (noin 2 tuntia)

Vedenjakelu toimii lyhyen sähkökatkon aikana. Vedenpaine voi olla alempi korkeissa paikoissa ja verkoston latvaosissa. Veden tulo ei lopu, mutta vedenpaine voi olla pienempi. Sähkökatko ei vaikuta hanaveden laatuun. Vesijohtovesi on turvallista juoda sähkökatkon aikanakin.

Jotta viemäriverkoston varastokapasiteetti ei sähkökatkotilanteessa ylity ja johda jätevesiylivuotoihin tai jopa viemäreiden tulvimiseen kiinteistöillä, on tärkeää välttää veden käyttöä sähkökatkon ajan, vaikka veden toimitus jatkuukin. Osassa kiinteistöjä on omat jätevesipumppaamot, jotka lakkaavat toimimasta sähkökatkon aikana.

Jos sähköt menevät poikki, toimi näin:

  • Vältä veden käyttöä, kuten suihkussa käyntiä, kylpyä sekä astian- ja pyykinpesua. Myös vessan vetämistä on syytä välttää.
  • Kiinteistöillä mahdollisesti olevien tulvimisen estolaitteiden toimivuus on syytä tarkistaa ja varmistaa ennen sähkökatkoja.
  • Pakkaskaudella vesijohdot ja -mittarit voivat jäätyä, jos ne ovat tilassa, jonka lämpötila pääsee laskemaan pakkaselle. Paras keino estää jäätyminen on eristää vesiputket hyvin ja pitää vesimittaritila lämpimänä

VARAUDU! Kaikissa kotitalouksissa on hyvä olla osana kotivaraa varastossa puhdasta juomavettä muutaman päivän tarpeeseen, 6-10 l/hlö. Lisäksi on hyvä olla puhtaita kannellisia ämpäreitä tai kanistereita veden kuljetukseen ja säilytykseen.

Muut tiedotteet

tekstiviesti tiedote

Ilmoitamme etukäteen tekstiviestillä vesihuollon tiedossa olevista toimintakeskeytyksistä. Jos olet ilmoittanut meille puhelinnumerosi tai sinulla on julkisesti saatavilla oleva puhelinnumero, saat viestin automaattisesti

Lue koko tiedote >>

Viemärin tukkeutuessa

Viemärin tukkeutuessa ota yhteys aina ensin vesihuollon päivystäjään puh. 044 3001 790.

Lue koko tiedote >>

Päivystys

Kiireellisissä vesihuoltotoimintaan liittyvissä asioissa soittakaa päivystysnumeroomme 044 3001 790. Päivystys vastaa 24/7.

Lue koko tiedote >>